Cand ne putem astepta sa stea bebelusul in fund?

0 Comments

Cum se apropie momentul de diversificare, ne simtim tentati sa incercam sa-l obisnuim pe micut cu noua pozitie de sezut. Internetul e plin cu filmulete si poze, unde bebelusii stau intre perne sau sprijiniti, acestea avand loc in jurul varstei de 4-5 luni. La varsta asta este prea de vreme pentru aceasta pozitie. Conteaza foarte mult si o saptamana sau 2 la intarirea muschilor. Intrebarea este: daca este bine sau nu sa incepem cat mai repede cu aceasta pozitie? Parerile sunt foarte diferite, dar acum o sa raspund la aceasta intrebare din punct devedere profesional (ca terapeut de bebelusi). Nu este indicat ca piticul sa fie fortat sa stea in aceasta pozitie sub nicio forma! Daca incepem prea repede sa il punem pe pozitia de stat, poate sa ii agraveze sau chiar sa ii traumatizeze coloana vertebrala. Dar, atunci cand este momentul potrivit pentru incepere? Exista un mod de a-l ajuta fara sa fie fortat bebelusul?

Cand ne putem astepta ca bebelusul sa stea in fund?

Conteaza extrem de mult nivelul de dezvoltare al bebelusului. In primul rand, depinde de forta lui. Daca bebelusul a stat suficient de mult pe burtica, de la 0 luni pana in momentul de fata, daca a avut posibilitatea si timpul suficient sa isi intareasca muschii spatelui. Mersul tarait este inca un punct forte, pentru ca si acest tip de miscare intareste musculatura. Cu o baza buna, bebelusul in jur de 6 luni poate sa ne dea primele semne ca este pregatit si vrea sa stea in fund. Bebelusul care este pregatit, de obicei vrea sa se traga in sus de fiecare data cand se prinde de degetele noastre. Este foarte incantat cand poate sa vada lumea din pozitia de sezut.

Progresul statului in fund

Acest proces este lung, dureaza aproximativ 4-5 luni pana cand bebelusul invata sa stea pefect in fund, cu un echilibru perfect. Bebeblusul in prima parte invata sa stea in forma triunghi, adica picioarele intinse, iar manutele tinute in mijloc, in fata lui ca si sprijin. Urmatoarea etapa va fi cand sta jos in pozitia de patru labe, cu un echilibru mai bun, dar inca tot nu sta cu spatele drept. In jur de 9 luni, 9luni si jumatate va detine pozitia perfecta de a sta in fund, cand sta cu spatele drept, se intoarce in orice directie, cu partea superioara a corpului fara spfijin. In articolul meu anterior poti sa citesti detaliat despre acest proces aici

Cum il putem ajuta la acest progress?

In primul rand, cu cat sta mai mult in fiecare zi in pozitia pe burtica. Daca bebelusul are o baza buna, ritmul de dezvoltare va fi ideal. Masajul de bebelusi, ce include diferite exercitii de dezvoltare este un mod de ajutor care, in asa fel stimuleaza dezvoltarea lui, cat sa fie stimulat, dar nu fortat. Modurile de dezvoltare necesita repetare zilnica, ca sa obtinem un efect vizibil. Despre programul de dezvoltare pot sa afli mai multe aici.

Te-a ajutat acest articol? Impartel cu prietenii tai!

masaj bebelusi
Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *