5 Jucarii istete pentru bebelusii intre 0-12 luni

0 Comments

Este foarte greu sa alegem o jucarie potrivita pentru pitici. Din punctul meu devedere sunt extrem de multe optiuni si activitati istete, care ne ajuta sa tinem ocupat copilul facand lucruri home made. Nu de mult timp am terminat cu un challenge de 30 zile, unde am oferit activitati istete pentru bebelusii cu varsta intre 0-12 luni. Poti sa vezi si tu, le-am salvat la repere BABY MASSAGA ACADEMY

Azi am pregatit totusi niste jucarii istete, pe care le recomand daca doresti sa le cumperi. Este important sa fie potrivite cu varsta copilului si, nu numai frumoase, dar sa fie si de folos. Dupa parerea mea, daca cumparam ceva, ar trebui sa fie cat mai istet, care sa ajute la dezvoltarea bebelusului. Eu personal nu sunt pasionata de jucarii prea colorate, prefer mai mult culorile prafuite sau cat mai naturale. Multe studii ne arata ca jucariile extrem de colorate obosesc si agita mai mult bebelusul, astfel incat petrece mai putin timp cu descoperirea acestora. Cea mai buna metoda este sa fie doar cateva obiecte in jurul lui, dar sa fie schimbate regulat sa nu se plictiseasca, dar totusi sa aiba timp pentru a descoperi jucaria.

Mare parte din jucariile prezentate le poti gasi la Little Dutch, culorile folosite de ei sunt placute pentru ochi, iar activitatile sunt foarte diversificate. Parca, colectiile pentru bebelusi au fost create dupa gustul meu. Sunt usor de curatat, extrem de rezistente, calitatea este superioara, chiar rezista mult, incat copilul se poate bucura mai mult timp de ele. Aceste jucarii reprezinta obiecte de baza la fiecare camera de copil tip Montessori. Intamplator am am aflat, cautand poze despre jocurile mele preferate ca si in strainatate, terapeutii tot din aceasta gama recomanda sa aleaga mamicile.

Wish-list pentru bebelusii intre 0-12 luni

  1. Prima jucarie este obligatoriu sa fie la 0-4 luni, iar aceasta trebuie sa fie un carusel care sa tina ocupat bebelusul, cu forme si culori diferite. Sunt de preferat sa fie culori cu un contrast mare, ca sa fie atractive in primele saptamani cand inca bebelusului nu vede culorile. La inceput doar se uita la el, dar mai tarziu cu manutele va descoperi fiecare obiect care este agatat de carusel.2. Cubul multi-senzorial este recomandat pentru piticii cu varsta intre 0-6luni. Este usor de prins si foarte atractiv pentru pitici, deoarece stimuleaza bogat simturile. Acest cub are in fiecare parte un alt fel de activitate pe care o poate descoperi bebelusul cu sunet, materiale diferite, oglinda etc.

3. Centrul de activitati din lemn tine ocupat copilul de la 3 luni pana la 12 luni. Cred ca acest cub este preferatul meu pentru ca este extrem de util pentru toti bebelusii. Poate fi folosit in orice pozitie, cu care se poate stimula bebelusul pentru a sta pe burtica sau in fund. Activitatile din acest cub stimuleaza motricitatea fina, logica, coordonarea mainilor si a ochiilor. Din punct devedere al unui terapeut, acesta mi se pare cel mai util pentru fiecare copil.

4.Jucaria din lemn pentru stivuit este recomandata dupa 9 luni. Aceasta jucarie ajuta la coordonarea mainilor, stimuleaza logica si concentrarea. Descopera diferite marimi si invata sa le compare in functia de dimensiune.

5. Curcubeul din lemn este o jucarie logica. Bebelusul poate sa experimenteze cu el deja de la 12 luni, deoarece are ocazia sa invete cum sa puna in ordine dupa marime. Este un pic mai complicat decat jocul de inainte, dar este la fel de eficient. Ambele feluri pot sa fie distractive pana la 3 ani pentru copii si sa ramana eficiente pentru dezvoltarea logicii.

masaj bebelusi
Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *